PREDSEDNICIMA SINDIKALNIH ORGANIZACIJA SS PPDIV SRBIJE

 

Poštovane kolege,

 

Pošto je pred nama izborna godina, sa brojnim obavezama za Vas i nas, prirodno komuniciramo dopisima sa Vama, kao našom bazom da Vam pružimo praktične upute kao i da ponudimo svaku pomoć u organizovanju sindikalnih izbora kao i u obavljanju drugih sindikalnih poslova, na što racionalnij, korisnij i praktičniji način. Oko toga i zbog toga i svega drugog gde Vam zatreba pomoć, danonoćno smo, tu, za Vas.

 

Drugi razlog ovog dopisa je tužni i ružni tekst Saveza Samostalnog sindikata Vojvodine, od 01.02.2019 koji, po običaju ruži Vaš i naš granski sindikat, a upućen preko opštinskih veća, Vama. Savez Samostalnih Sindikata Srbije, pogotovo preko svog pokrajinskog oblika organizovanja, toliko omalovažava i izigrava sopstveni Statut da bi bilo potrebno više stranica da se to opiše, a da Statutarni odbor SSSS nikada te povrede neće sankcionisati. I Savez na nivou Srbije i na nivou Pokrajine, ima samostalne aranžmane sa Sindikatom zdravstva, sa Sindikatom bankarstva, sa sindikatom obrazovanja, itd, koji nemaju nikakvo uporište u Statutu Saveza, i uključeni su u rad najviših organa, dok naše predstavnike nestatutarno izbacuju. Ali nije to poenta ovog dopisa, osnovni problem je što je SSSS i njegov pokrajinski oblik organizovanja ustrojen po šemi i prema prilikama ustanovljenim 1974 godine, i da su ostali potpuno, potpuno zarobljeni u tom vremenu, pokušavajući da održe u životu šemu i oblik organizovanja koji nemaju nikakvo uporište u današnjem vremenu, ne primećujući da je život, vreme, privredna i sindikalna praksa se drastično izmenili i ne mogu ničim da spasu i pomognu ovim „zarobljenicima u vremenu i prostoru“. Na poziv da se sedne i usaglasi rad SSSS sa današnjim političkim, privrednim i sindikalnim prilikama, da uhvatimo korak sa vremenom u cilju opstanka, upornim istrajavanjem na modelima iz prošlosti, trasiran je garantovani put u propast.

 

Naš i Vaš granski sindikat nije toliko neodgovoran, ne može da se pravi da ne zna da je J.B. Tito umro, da se SFRJ raspala, da su se promenili poslovni i svojinski odnosi, da poslujemo sa multinacionalnim kompanijama, ili domaćim kompanijama sa više delatnosti, da poslodavci koriste profesionalne poslovodne i pravne timove, da radno i srodno zakonodavstvo ostavlja nam sve uži prostor za delovanje, (nažalost  SSSS određuje timove za  pregovore  u vezi zakona, na nivou Republike, a u timove delegira  nestrucne ljude   za pregovore , ali to njih nimalo nezanima, jer zive od izdavanja u zakup  imovine , a ne od clanarine, pa ih zato  članstvo i neinteresuje ), stoga svoj rad, činimo maksimalno praktičnim, efikasnim, jeftinijim i pristupačnijim, praveći takvu organizaciju  koja može Vama da bude potreban servis.

 

Nema smisla i potrebe da Vas zamaramo dalje jalovim i sumornim dopisima onih koje je voz stvarnosti odavno pregazio, mi smo Vaš granski sindikat, koji je uz Vas, za Vas, nemamo stranačke hotele i poslovne prostore za rentiranje, imamo samo Vas i zajedničku želju da, zajedno, obavimo i ove izbore, i sve druge poslove, otvoreni za sve sugestije i predloge i da preživimo ova komplikovana vremena, uspemo i nađemo svoje adekvatno i prepoznatljivo mesto.

 

 

 

                                                                                                             Predsednik SS PPDIV Srbije 

                                                                                                                 Dragan Zarubica dipl.ing.

 

como crear una pagina web

 
Ordinacija - Moj Zubar
Nedeljka Gvozdenovića 39
 
 

 

FITNES CENTAR

PLAY GYM

Војводе Миленка 40


 

 

Dečanska 14/VI, Beograd
sindikat.poljoprivrede@gmail.com
Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top